Projects

South London House Reduction

Lambeth, UK, 2013 - 2014

Complete re-structuring of a large two bay-fronted house in South London to remove a large extension blocking off light and views to the small garden. A new smaller extension was inserted on the existing building line to create a large new garden room opening to a double enfilade each side of the hall, with new oak parquet floor and matching oak-framed bespoke doors and windows. The upper floors were re-modelled and a third floor was added within the existing roofspace by lowering the second floor ceiling.

Hanö 2 from west

Svartlöga sailing school accommodation

Stockholm archipelago, 2014 -

A new timber accommodation building for guests at a sailing school in the Stockholm Archipelago. Made for very simple living without electricity or running water, it is heated by wood burning stoves. Either side of the double height living area bedroom areas above create lower alcoves within the ground floor.

Click on images to enlarge

South London Garden Room

Lambeth, UK, 2011 - 2013

Addition of a garden room and formal dining room to an end of terrace building. The new building follows the angled garden boudary fence, narrowing to accommodate service rooms and a shelter for bicycles towards the street. A glazed oak framed screen wall opens onto a sheltered loggia forming the transition between the new dining room, kitchen and the garden.


Hanö 2 from west

Hanö 2

Häno island, Sweden, 2009 -
Planning permission granted, in detailed design

A group of three buildings around a courtyard; a summer house, guest house and utility building. On the ground floor of the main house, the main bedroom has elevated views to the sea to the west whilst the living area steps down with the slope to meet the garden. A small self-contained guest house has a sleeping balcony on the first floor. Both the utility room and main house have roof terraces with wide views from the sea to the savannah-like landscape of Hanö island behind.

Hanö

Hanö 2 from west
Hanö 2 roof terrace Hanö 2 from north
Hanö siteplan

Lidingö Villa

Lidingö island, Sweden, 2011
Renovation & New Exterior structure

Renovation of listed 1960s modernist villa by Gösta Nordin. Addition of new exterior timber and aluminium loggia structure as an interpretation of the original architect's drawings.


Hanö 2 from west
lidingo loggia

Europan 8 Housing Competition

Milton Keynes, 2006
‘Lost Garden City Found’
One of two shortlisted schemes

The project aims to defend and enrich the Garden City environment of Milton Keynes by proposing a suburban apartment typology that increases densities and provides flexible and generous living spaces. Three buildings sit as objects within a communal garden within a low and deep hedge. Each apartment has a private loggia at the corner of the building, a larger shared entrance loggia with vertical circulation acts as a space of encounter in each building.

Europan winners catalogue page

Europan 8 Milton Keynes Europan 8 Milton Keynes
Europan 8 Milton Keynes

Södermalm Print Shop

Stockholm, Sweden, 2005

Stripping out of a ground floor printing shop and the minimal addition of kitchens, bathrooms and services to provide three open shell apartments. Laid with new parquet floors and lit by new timber double glazed windows, each unit is accessed by a new separate front door from the street.

apartment plans
Södermalm interior
Södermalm interior

Vasastaden Apartment

Stockholm, Sweden, 2005

Renovation and spatial re-planning of a gracious Stockholm apartment. Carefully working with the fine classical language of the interior panelling, the spatial configuration of the flat was altered to a continuous circuit. Formal rooms lead to private and services rooms around a new interior hall with a decorative ceramic floor.

plan
view from hall

Hanö Summer House

Hanö Island, Sweden, 2005

Renovation and extension of ground floor of summer house to provide new kitchen and bathroom facilities. New connections were made within the house to incorporate the old post office and outside the house to link more closely with the surrounding garden at several levels.

Hanö plan
Hanö stair